Lapsiasiat ­– eli lapsioikeus sekä lasten etujen puolustaminen


Lapsiasiat ja niiden käsittely ovat asianajotoimistomme erikoisalaa. Lasten elatusapu, tapaamisoikeus, asuminen ja huolto ovat lasten kannalta perustavanlaatuisia päätöksiä. Ne vaikuttavat suoraan lapsen hyvinvointiin ja tulevaisuuteen. Vanhemmat voivat edesauttaa prosessin käsittelyä toimimalla hyvässä yhteishengessä lapsen etujen mukaisesti, oli tilanne mikä tahansa. Toimimme tiiviissä vuorovaikutuksessa lasten vanhempien lisäksi myös asioista vastaavien viranomaisten ja oikeusistuimien välillä. Lapsioikeus hoidetaan kauttamme mahdollisimman huolellisesti, lasten etua ajatellen.

Lapsiasiat ammattitaidolla - panostamme henkilökuntamme koulutukseen jatkuvasti

Koulutamme henkilökuntaamme jatkuvasti, jolloin pystymme tarjoamaan lapsiasiat taatusti osaavasti ja kattavasti. Kouluttaudumme mm. Suomen Asianajajaliiton, Helsingin Asianajajayhdistyksen, yliopistojen ja muiden asiantuntijatahojen koulutustapahtumissa.

Lapsiasiat hoidetaan meillä asiaan kuuluvalla vakavuudella ja tarkkuudella

  • Pitkä kokemus tuo varmuutta ja ammattimaisuutta toimintaamme.
  • Olemme Suomen Asianajajaliiton jäsen, mikä takaa luotettavat ja pätevät asianajopalvelut.
  • Olemme erikoistuneet lapsiasioiden kokonaisvaltaiseen hoitoon.
  • Me haemme tarvittaessa puolestasi myös maksuttoman oikeudenkäynnin.
  • Lapsen etu on meille päämäärä, ei tavoite. Ota rohkeasti yhteyttä »

Tarvittaessa haemme maksuttoman oikeudenkäynnin asiakkaan puolesta

Lapsiasioiden käsittelyyn voidaan myöntää myös maksuton oikeudenkäynti, joka takaa kaikille myös vähävaraisille perheille oikeuden lasten asioiden käsittelyyn. Näin taataan lasten oikeuksien täyttyminen kaikissa olosuhteissa. Lapsiasiat ovat yksi tärkeimmistä tuomioistuimien riita-asioista, sillä yhteiskuntakin tukee erityisin asiantuntijapalveluin niiden ratkaisemista. Käräjäoikeuksissa järjestetään niin kutsuttuja Follo-sovitteluja, joissa lapsiasioihin erityisesti koulutettu tuomari työparinaan kokenut sosiaalityöntekijä tai psykologi, auttaa lapsen vanhempia löytämään sovinnollisen ratkaisun lasta koskevissa asioissa. Näissä käsittelyissä käräjäoikeus toivoo osapuolien käyttävän apunaan asianajajaa, jotta neuvottelutauoilla osapuolella olisi avustaja, jonka kanssa vanhempi voi arvioida vastapuolen tai sovittelijoiden esitystä. Myös meille lasten asiat ovat etusijalla.

Kartoitamme tarkkaan oikeusriidan ainekset ja sovittelemme tarvittaessa

Pohjatyöt tehdään huolellisesti. Prosessi lähtee liikkeelle siitä, että asiakas soittaa meille ja kertoo alustavasti tilanteestaan. Me konsultoimme asiakasta ja sovimme jatkotoimenpiteistä. Selvitämme tarkasti, onko tapauksella oikeusriitaan ainekset vai onko asiakkaan etujen mukaista sovitella asiaa. Prosessin edetessä punnitsemme jatkuvasti asiakkaan etujen mukaisesti sovittelun mahdollisuuksia. Iloksemme voimme todeta, että olemme olleet mukana asiakkaan rinnalla useissa tapauksissa, joissa asia on pystytty käräjäoikeudessa vireillä olevasta riidasta huolimatta sopimaan. Tutkimustiedon mukaan lapsiasiat, jotka sovitaan, tyydyttävät riidan osapuolia enemmän kuin käräjäoikeuden antama päätös. Niiden lopputulokseen yleensä sitoudutaan paremmin. Lapsiasiat hoidetaan meillä erityisellä huolella ja ammattitaidolla lasten näkökulmasta. Jos asiaa ei ole mahdollista sopia, ajamme päämiehen asiaa kaikella taidollamme ja sitoutumisella käräjäoikeudessa.

Heickell Ky on Suomen Asianajajaliiton jäsen, mikä takaa luotettavuuden kaikessa toiminnassamme

Suomen Asianajajaliitto valvoo jäsenyrityksiensä toimintaa ja laskutusta. Näin asiakas tietää varmasti minkälaisen yrityksen kanssa asioi ja yrityksen toiminta on luotettavaa. Kuka tahansa toimija ei pääse liiton jäseneksi, vaan se vaatii mm. useiden vuosien käytännön kokemusta alalta. Liitto myös edellyttää jäsentensä kouluttautuvan vähintään 20 tuntia vuodessa.

Heickell Ky:n taitavat asianajajat hoitavat lapsiasiat kuntoon kerralla

Olemme vuonna 1996 perustettu alan kokenut ammattilainen. Panostamme asiakkaan tarpeiden palvelemiseen huolella ja olemme mukana oikeusriidan alusta aivan loppuun asti. Olemme erikoistuneet erityisesti lapsiasioiden hoitoon, mutta meiltä löytyy myös pitkä kokemus rikosasioiden puolelta. Toimimme pääsääntöisesti pääkaupunkiseudulla. Vuosikymmenten saatossa meillä on ollut monenlaisia tapauksia hoidettavanamme ja olemme saaneet paljon myönteistä palautetta toimintatavoistamme. Liity sinäkin satojen tyytyväisten asiakkaidemme joukkoon ja aloitetaan yhdessä lasten oikeuksien puolustaminen.

Ota yhteyttä! Lyhyt alkuneuvottelu on maksuton.

Voit olla yhteydessä myös täyttämällä Yhteydenottolomakkeen »


Lue myös: Aviovarallisuus ja avioero